Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Last week
 3. M-a chemat un amic să ne uităm la mașina asta, erori și simptome cunoscute de mulți ani pe forumuri. Dat la electromotor, câteodată se oprește brusc, câteodată pornește dar se oprește imediat, din astea. Ecu apoi nu răspunde la diagnoză, celelalte module bagă erori de CAN cu ecu. Se știu problemele, 3 mari și late: bobina, masă motor / ecu și electromotorul în sine. Lista cu erori: P0105-06 Manifold Absolute Pressure Sensor Circuit Open or Low Voltage P0120-05 Throttle / Pedal Position Sensor / Switch A Circuit High Input P0135-00 O2 Sensor Heater Circuit Malfunction (
 4. Canbus se pare tot nu merge si piesa centrala pare a fi tot bcm. Nu-s excluse si alte probleme de cablaj si apa in cutia bcm. Nu inteleg de ce nu masoara rezistenta canbus intre high si low 60 ohm cu bateria deconectata. Cu contact pus aproximativ 2.5V fiecare conductor la masa, daca nu au osciloscop. Ai pe forum si topic despre canbus la corsa c e aceeasi si la meriva a, ai citit?
 5. Bcm defect, inlocuit, reprogramat, inchiderea functioneaza, au aparut pe MTA alte erori si masina nu mai porneste momentan. Verificat si program variant confoguration, sunt toate asa cum are in dotare masina. Switchul de frana l-am verificat pe ABS,ECU, MTA si functioneaza la apasarea/luarea piciorului de pe el. Stopurile de frana de asemenea se aprind.
 6. La corsa d da, as fi mers cu cutie automata hidramata. La tine ai doua belele: una cutia, cea mai proasta de la Opel, a doua ecu motor scufundac in apa. Ambele belele scumpe de rezolvat. Eu as vinde-o fara regrete. Cum e cu mentenanta, sa incepem cu ceva usor: - km masina - ultimul schimb de lichid la actuator cutie acum cat timp si cati km in urma?
 7. Sa puna un osciloscop pe vbus si sa vada cine zice ce si cand se strica jucaria, cine o face. canbus este un sistem relativ usor de diagnosticat, daca ai cu ce si daca stii cum lucreaza.
 8. Trist pentru tine... greșeala a fost că ai cumpărat easytronic.... restul e can can.
 9. Bună ziua! Am un Opel Corsa D, an 2008, cutie Easytronic și problemă cu celebra eroare F, masina pornește, merge A, merge R...dar dacă vrei sa schimbi N, apoi A sau R nu mai schimbă. Oprită și iarăși A sau R merge...a testat-o un electrician, acum e la service și de doua zile niciun semn...ideea e ca îmi trebuie și nu știu cum sa rezolv mai repede. Mulțumesc!
 10. Momentan cu astea ma confrunt, la BCM una sigur e responsabila si de inchiderea centralizata, iar pe motor ma gandesc ca e problema din mecanica cutiei. Acel p1813 duce la easytronic , dar pe modulul dedicat nu am nicio eroare.
 11. subscriu.... la școală... nu la cârpeală ieftină...
 12. Earlier
 13. Te-as ajuta cu mare placere, daca ai face tu treaba. Dar asa sa luam informatii sa le dam la un garaj incompetent, ca apoi tu sa scoti banii din buzunar sa platati factura, mi se pare o lovitura peste obraz pentru timpul meu liber si pentru banii tai. Sa se mai duca si astia cu garajele la o scoala, sa stea si ei pe net si pe youtube sa invete, mai trebuie si ei sa cheltuie timp si bani pe scule, nu numai sa pescuiasca informatii.
 14. Pozele sunt de la un garaj care a zis ca nu stie ce sa-i faca, asa ca incerc aici.
 15. Atat timp cat ai erori de canbus, ecu nu poate verifica imobilizatorul cu bcm si ipc. Minim iti trebuie un aparat de masura si sa stii sa-l folosesti, ideal un osciloscop si termini diagnoza in 10 minute. Daca ai venit aici sa iei informatii sa le dai la un garaj, pierdem vremea si tu si eu.
 16. Apar si eu cu o problema la o meriva, nu mai vrea sa porneasca, am schimbat calculatorul ce calca ambreiajul( easytronic ECU, cel care are acea pompita de ambreiaj), dar are aceleasi erori, masina nu porneste. Am atasat un document cu erorile de pe tester. Meriva 16xe.docx
 17. Salutare! Revin cu ceva noutati. Se pare ca am descoperit cauza si anume sufla injectorul 4 si avea un inceput si 2-ul. S-au schimbat toate cele 4 injectoare,galerie admisie cu tot cu clapeti,garnituri curatat tot ce tine de admisie si sper sa nu mai fie probleme pe viitor.
 18. Hello @liviu2004 The conversion from CE59 to CG83 is done through the normal SPS update process using the original TECH2 tool so all MCUs are programmed. Cheers, Darío.
 19. Hello @liviu2004 The conversion from CE59 to CG83 is done through the normal SPS update process using the original TECH2 tool so all MCUs are programmed. Cheers, Darío.
 20. Thanks for info. I think ST10F259 must be also programmed. But unsure if it will know about ls can I mean the coding for tpms.
 21. Some nice person has prepared this:
 22. Some images... Converted CE59 into CG83: Unsolder AM29F160DB from converted CE59 PCB (with CG83 software): Resolder detail: Comparing hardware (CE vs CG CIDs): If you are interested in more documents, eeprom and flash readings, please, send a private message. Cheers, Darío.
 23. Hello everyone. @liviu2004: Sorry for the delay in answering. I need time to write in more detail but I will try to shed some light now: - First step: Is it possible to convert a CID CE59 display from Vectra-C to a CID CG83 display for Meriva-A? The answer is yes. I have managed to record the CG83 software on a Vectra-C screen and it works perfectly. Obviously the hardware is not the same and for example the steering wheel controls will not work on a Meriva or Corsa-C. - Second step: We have to see by comparing both screens what hardware differences there are between them. T
 24. Fa o poza pe ambele parti ale placii.
 25. In cautarile mele am descoperit ca se potrivesc amortizoarele de hayon de pe Corsa C. Astea se gasesc usor. Dilema cea mare e ca trebuiesc confectionate cumva prinderile de pe aripa si capota. Am vazut la un tip de prin vestul tarii,pe youtube,ca a facut in urma cu ceva ani aceasta operatiune. To be continued..
 26. Da,asta este ideea sa il iau cat mai complet posibil. O sa studiez si eu TIS-ul sa vad daca gasesc ceva
 27. Spre rusinea mea,nu stiu la ce te referi cand spui mcu... A fost cumparat de pe Internet cu ani in urma. O sa las o poza aici cu el daca e nevoie
 28. Bun, acum stim ce model e. Iti recomand sa recuperezi cat mai mult din instalatie, furtune, etc. O sa arunc un ochi in tis.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...