Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Earlier
 3. Si care sunt acele 2 module care primesc si trimit pe can viteza rotilor ? Ce cod au ? Eu stiu doar de actuatorul de shift( care calca ambreiajul) si motorasii ce schimba viteza
 4. Din pacate nu e o problema de rezolvat pe forumuri. In mare, sunt 2 module, 1 trimite viteza rotilor pe canbus, celalalt o primeste. Ceva nu e in regula cu unul din module, gen soft, nu e original al masinii, etc. Aici pe acest forum nu o sa gasesti rezolvare, doar pe masina diagnoza competenta nu neica nimeni.
 5. Chiar nu doreste nimeni sa dea o mana de ajutor ? Sunt sigur ca stiti despre ce e vorba
 6. Revin, am schimbat cutia si motorasele ce schimba viteza, face la fel
 7. ok, multumesc, voi comanda farurile TYC, nu gasesc o varianta mai buna cu lupa, tinand cont de spalatoarele far pe care deja le are masina in dotare . Revin cu poze din timpul montarii.
 8. Da, ati dat si dumneavoastra de aceste impedimente, nu era din vina diferentialului sau mai precis din internele cutiei ? Pe abs nu am nicio eroare, stiu si de rulment incastrat cu senzorul abs, dar e functional 100%, pe modulul abs arata bine viteza. Acestea au fost erorile ce m-au facut sa schimb cutia cu totul. Dar acum stau cu sufletul la gura ca o fi defecta placa actuatorului de shift, ca na, masina are 180k reali, iar cel donator e de z16xer si am nevoie de baiat cu tech2 sau pe cnv sa-mi dezlipeasca eeprom-ul vechi si sa-l puna pe cel nou. Carbunii sunt ok la actuator s
 9. A, beleaua aia. Ridica acum masina pe cric de o roata, pune contact, vezi cu opcom in easytronic daca se vad vitezele la roti. Probabil ca nu. Inca ceva, te sfatuiesc sa cauti pe cineva cu tech2 sa incerce SPS. Cu opcom nu faci nimic, e ok doar pentru coduri de eroare atat punct.
 10. Am sa-l pun, dar imi e frica ca e defect si ala, ca imi arata input si output shaft 0 km/,h desi eu merg cu 15 la ora. Din ce m-am documentat acele piese sunt in transmisie, 2 arbori pe care jongleaza pinioanele acelea ce tin de viteza.
 11. Dupa cate vad, sunt plug & play mai putin partea de reglaj inaltime, acolo sunt diferente in cablaj. Nu se arde nimic daca conectezi faruri normale.
 12. Aici ai schemele, prima este fara xenon, a doua cu. faruri.pdf
 13. Nu exista full can sau half can si chiar daca ar fi fost, easytronic e pe can oricum indiferent de anul fabricatiei. Opcom nu poate rescrie soft de baza, nu stiu de ce insisti. Programarea vinului nu face absolut nimic. High speed trebuie sa corespunda cu ce module sunt pe masina pe reteaua de comunicare HS CAN. Ca sa stie modulele sa vorbeasca unele cu altele. De ce nu-mi asculti sfatul si al lui Catalin, sa pun ecu de z18xer la loc?
 14. Scuze, aproape am uitat. Acum deschid laptop. In VM merge, ai kitul?
 15. ok, o sa incerc instalarea tis, functioneaza si in vm? Din pacate nu mai am laptop cu windows pe 32 bit. Multumesc
 16. Daca programez vinul si high speed can bus configuration din opcom scap de eroare sau sunt puse pentru alte situatii acele optiuni acolo ?
 17. Cu opcom nu se poate de nicio culoare ? Motorasele ce schimba viteza sunt la fel, chiar nu am verificat codurile intrucat mi s-a spus ca e de pe 18xer ca a mea. 16xer donator cred ca e din 2007 deci ar fi full can, dar am sa pun actuatorul vechi sa fac proba, altceva mai trebuie luat in calcul? Offtopic: cum se poate afla care e full can si care e half can?
 18. Ai doua variante. Varianta usoara e sa pui calculatorul cutiei tale Z18XER Varianta 2 depinde de daca ambele masini...a ta si donatoarea sunt halfCAN sau fullCAN Daca ambele sunt identice merge sa resoftezi calculatorul cutiei cu TECH2 sau MDI
 19. Apar si eu cu o problema. Am pus cutie de z16xer pe un motor z18xer, acelasi ecu, acelasi cim Am eroare doar pe MTA pentru ca apare alt VIN si alt soft si part number, dar si alpha code :D. Se poate recoda cu opcom variant coding sau e riscant ? p1733 Wrong combination of engine and transmission controler software Plus ca vede z16xer in modulul easytronicului si vinul donatoarei. Cutia in rest e identica mecanic.
 20. Salut, o sa ma uit in scheme maine. Pentru viitor, gasesti tis2000 116.0E pe net? Merge pus pe win x32. Acolo ai toate schemele chiar si mai mult.
 21. Salutare, Un an nou fericit tuturor! Detin o Corsa C care a for privilegiata sa fie echipata cu faruri xenon la din fabrica. Problema este ca, odata cu trecerea anilor,lupele originale s-au degradat usor usor, motorasele electrice din far nu mai functioneaza iar acum cateva zile am aflat ca unul dintre calculatoarele de far s-a ars, implicit am ramas si fara lumina pe acel far. Tinand cont de toate cele mentionate, ma tenteaza sa trec la niste faruri aftermarket cu lupa si bec H7 probabil TYC, ce parere aveti? S-a mai lovit cineva de aceasta modificare? Eu acum nu am buton de re
 22. Salut, au mai fost 3 miliarde, 450 milioane si cinci inaintea ta cu probleme la carbunii pompei de ambreiaj. Spor la citit, informatie pe e net e destula, videouri, tutoriale poze.
 23. Buna ziua grup , am un Opel corsa easytronic 2007 si apare in bord "F" si numai porneste, dupa ce lovesc cu ceva tare langa motor (nu stiu cum se numeste piesa ) dispare din bord" F" si porneste. Ce poate fi? De aici m-am inspirat https://youtu.be/dXhA9jWjV78
 24. Hi, audible warning works on Meriva late years dash, never got it going in Corsa nor Tigra dash. If light always on, something wrong in wiring or BCM config, afraid opcom can't fix it, only tech2, been there done that. Can't remember if mine was completely off once I played with opcom, well ...
 25. already works but the light is always on and I have no audible warning
 26. 1. E normal fenomenul cand imobilizarea este activa. ECU taie scanteie si/sau injectoare. Ciudat ca porneste apoi. Ai posibil 2 variante aici, dar sa-ti explic ce are bordul ca si conexiuni vitale. Un plus, un minus si comunicatie CAN catre BCM. Cum as aborda eu problema asta, simplu, un osciloscop cu 4 canale, nu trebuie neaparat automotive, iar fiecare canal legat la: - plus bord - minus bord - CAN H - CAN L Imi ia mai mult sa conectez firele decat sa termin diagnoza, as sti imediat unde e problema. Daca e sa-mi dau cu presupusul ca mai mult de atat ce vrei
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...