liviu2004 97 Posted August 27, 2015 (edited) Cele doua scheme de la GID si TID. Mufele sunt la fel. gid tid.pdf Ce diferente vad eu:- gid are semnal de la EPS, semnal turatie motor, pe pin 13 la gid, trebuie pus. eps.pdf - gid pin 15 se duce la cutia BCM pentru semnal nivel rezervor semnal rezervor.pdf - gid pin 16 se duce la ecu X38 pin 1. ecu.pdf Cele 2 fire de la urma trec si prin mufa X1 de la cutia BCM, conform schemelor. Edited August 27, 2015 by liviu2004 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vita_Fresh 5 Posted August 27, 2015 Ok,stai k m-ai pierdut acum. Sunt pe dinafara un pic la aceste scheme Mie imi place sa le privesc asa:trebuie sa trag de la cutia BCM si ECU ceva fire,corect? Cand voi ajunge acasa i le voi arata prietenului meu electrician si mi le ''traduce'' el. Quote Share this post Link to post Share on other sites
liviu2004 97 Posted August 27, 2015 (edited) Da, tiparestele, ia marker si marcheaza firele. Ai sa vezi cum sunt duse de la GID. Ai 3 fire de tras, mari si late. Uite si pinii de la GID pregatiti, mai prelungesti tu firele cat e nevoie. Maine de-acu caut pini la BCM si ecu. Cand e de bagat pinii in mufa de la TID/GID, vorbim mai intai sa-ti explic cum se face. Edited August 27, 2015 by liviu2004 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vita_Fresh 5 Posted August 27, 2015 (edited) Ok,daca e de bagat numai 3 fire e bine,m-am mai linistit De prelungit nu e problema pentru ca e scule si cele necesare.Tipul cu care le montez e familiarizat cu chestii de genul si sunt sigur ca,cu ajutorul lui si al tau le voi monta si avea functionale. In regula,cand le am in mana pregatit de dus la montat te anunt. Multumesc mult! Edited August 27, 2015 by Vita_Fresh Quote Share this post Link to post Share on other sites
liviu2004 97 Posted August 28, 2015 (edited) Mufa ecu. mufa ecu.pdf Pinii de la cutia BCM. La cel de la ecu nu i-am mai facut poza. Edited August 28, 2015 by liviu2004 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vita_Fresh 5 Posted August 28, 2015 (edited) Super!Ecu asta acela pus pe motor pe care scrie isuzu nu mai stiu cum,gresesc? Edited August 28, 2015 by Vita_Fresh Quote Share this post Link to post Share on other sites
liviu2004 97 Posted August 28, 2015 Da, acela e ecu, uite si in poza asta. O sa trebuiasca sa ajungi cu un fir la mufa de sus cred. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vita_Fresh 5 Posted August 28, 2015 Receptionat! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vita_Fresh 5 Posted September 22, 2015 Gata lucrarea. Super multumit de piese si de tot ajutorul acordat de Liviu! Ii multumesc inca o data si aici,sa ne traiesti! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vita_Fresh 5 Posted September 22, 2015 Gata lucrarea. Super multumit de piese si de tot ajutorul acordat de Liviu! Ii multumesc inca o data si aici,sa ne traiesti! 1 liviu2004 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
lita vasile 1 Posted November 29, 2015 (edited) salutare. Eu as vrea sa pun doar gid in loc de tid pentru a avea bc fara sa schimb si cd-playerul.se poate cu butoane separat pentru bc (cate sant si cum se conecteaza },Pentru cc am modificat maneta si ceva de asemanator as dori si pentru bc-comenzile presupun ca se fac in gid si tot cu modificare de valori rezistente sau cum?masina e meriva 1,7 cdti 2004 cu tid -nu stiu nici cum sa adaptez gid ca si dimensiuni in bord Edited November 29, 2015 by lita vasile Quote Share this post Link to post Share on other sites
lita vasile 1 Posted November 29, 2015 am display cu 12 pini si vad ca trebuie cu 32 deci nu merge bc Quote Share this post Link to post Share on other sites
liviu2004 97 Posted November 29, 2015 Merge dar ai de munca. Am scris eu aici pe forum cum se face. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vita_Fresh 5 Posted November 29, 2015 (edited) Dupa cum spune si Liviu,merge,dar trebuie sa faci cam tot ce a facut si el la Corsa lui. De adaptat este simplu,iei GID,ramele pentru el de Meriva,par la fel ca alea de Corsa si l-ai pus pe bord.Asta e cea mai mica grija. Uite o poza sa iti faci o idee cum vine Edited November 29, 2015 by Vita_Fresh Quote Share this post Link to post Share on other sites
liviu2004 97 Posted November 29, 2015 Ramele de corsa c sunt altfel decat la Meriva, dar nu astea sunt problema, se gasesc de cumparat la comanda. 1 Vita_Fresh reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
lita vasile 1 Posted December 3, 2015 La 11/29/2015, 7:29:21, Vita_Fresh a spus: Dupa cum spune si Liviu,merge,dar trebuie sa faci cam tot ce a facut si el la Corsa lui. De adaptat este simplu,iei GID,ramele pentru el de Meriva,par la fel ca alea de Corsa si l-ai pus pe bord.Asta e cea mai mica grija. Uite o poza sa iti faci o idee cum vine mer nu prea merge .displayul de meriva cu tid e pus pe la jumatatea bordului ( iese din bord) Quote Share this post Link to post Share on other sites
sergiu 0 Posted February 4, 2016 Salut la toti de pe blog!!! Am nevoie de ajutorul vostru. Sotia mea are un opel corsa de 2003 ce nu é un CAN BUS. Radioul original este danificat si eu am deja cumparat un radiou CD30 mp3 incluind codul de activare deasemenha. Cum pot sa-l montez in locul radioului cdr2005? cum pot sa conectez TIDul original la acest radiou? Quote Share this post Link to post Share on other sites
liviu2004 97 Posted February 4, 2016 TID-ul de pe masina 2003 nu este compatibil cu cd30mp3. Trebuie sa faci asa: - cumperi TID canbus cu cod cunoscut, de pe corsa c, meriva a, tigra b. - modifici instalatia electrica a masinii, astfel incat sa se potriveasca mufele cd30 si TID, este informatie aici pe forum - cumperi alta rama, cea de cdr2005 nu este compatibila cu cea de la cd30mp3 - cu totul conectat, resetezi cd30mp3 cu codul lui - programezi cd30mp3 cu codul de la TID. - resetezi cd30mp3 apoi reprogramezi cd30mp3 cu codul masinii tale. Dupa acest pas, totul ar trebui sa mearga cum trebuie. Success, o sa ai nevoie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sergiu 0 Posted February 5, 2016 Multimesc Liviu pentru ajutor Quote Share this post Link to post Share on other sites
sergiu 0 Posted February 5, 2016 Liviu ma erti pentru neglijenta mea, (sint un novat in area aceasta) dar ce fel de cod este acesta do TID? Daca cumpar un TID de corsa 2005 cum pot sa aflu daca codul este corect sau nu? Cum pot sa resetez cd30mp3 si cum il programez? Cum pot sa aflu care este codul masinei mele? Quote Share this post Link to post Share on other sites
liviu2004 97 Posted February 5, 2016 Fiecare TID 2005 2006 are un cod memorat in chipul eeprom de pe placa. Codul trebuie sa ti-l dea vanzatorul. Sau sa-ti confirme ca TID este resetat tech2, in acest caz, TID este pregatit pentru programare pentru o alta masina. CD30mp3 se reseteaza cu tech2, mdi sau opcom. Codul masinii tale il afli de la reprezentanta Opel, ceri opel car pass. Dupa cum pui intrebarile, si zici ca esti novice, va fi o modificare foarte greu de facut. Sfatul meu: ori chemi pe cineva care stie, ori mai bine o lasi asa cum e. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sergiu 0 Posted February 10, 2016 Buna Liviu, Am gasit un TID de la un corsa D cu cod si datele proprietarului. Este posibil de montat acesta pe corsa C? Multumesc pentru ajutor Quote Share this post Link to post Share on other sites
liviu2004 97 Posted February 10, 2016 Nu cred ca e compatibil. Poti incerca. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ichimcornel 0 Posted February 26, 2017 (edited) Salutare. Am pus un GID pe Corsa C 2006 1.3 cdti. GID-ul e luat de pe Tigra B 2008 si nu stiu unde trebuie sa ma leg cu cele 3 fire mentionate mai sus,ma poate ajuta cineva? Am descarcat schemele puse insa nu le inteleg. Edited February 26, 2017 by ichimcornel Quote Share this post Link to post Share on other sites